Holle-H

Holle-sign-1

Πάντα Βιολογικά

Είμαστε περήφανοι για την ιστορία των 85 χρόνων της Holle και για το γεγονός ότι η Holle έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές βιολογικών βρεφικών τροφών. Από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία μας, εστιάσαμε συνειδητά την προσοχή μας στην ανθρωπότητα και στο περιβάλλον επειδή θέλουμε τα προϊόντα μας να αξίζουν να ονομάζονται “βιώσιμα”. 

Σήμερα, έχουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα βρεφικών τροφών με περισσότερα από 80 προϊόντα που αντιπροσωπεύουν το μήνυμα ‘Πάντα Βιολογικά για όλους τους σωστούς λόγους”. Από την αρχή, εστιάσαμε στη φυσικότητα: η τροφή για βρέφη παράγεται μόνο με πρώτες ύλες που έχουν αναπτυχθεί με βιοδυναμικά ή βιολογικά πρότυπα. Δεν χρησιμοποιούμε υλικά χημικής επεξεργασίας και συντηρητικά, αρωματικά και χρωστικά μέσα, δεν προσθέτουμε αλάτι ή ραφιναρισμένη ζάχαρη. Οι μακροπρόθεσμες συνεργασίες μας με τους προμηθευτές βιολογικών πρώτων υλών είναι πολύ σημαντικοί για εμάς και αποτελούν τη βάση για την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα της βρεφικής μας τροφής. Όλα τα προϊόντα διατροφής για βρέφη της εταιρείας μας υποβάλλονται σε ήπια επεξεργασία και αντιπροσωπεύουν μια υγιεινή, φυσική και ισορροπημένη διατροφή.

Holle-sign

Βιωσιμότητα από το πρώτο ξεκίνημα μας.

Έχουν περάσει πάνω από 80 χρόνια από τότε που η Holle άρχισε να παράγει βρεφικές τροφές χρησιμοποιώντας προϊόντα βιοδυναμικής καλλιέργειας και πιστοποίησης  Demeter. Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι ως κατασκευαστής βρεφικών τροφών, έχουμε μια πολύ μεγάλη και ειδική ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον, τα μωρά μας και το μέλλον τους. Ως αποτέλεσμα, η βιώσιμη διαχείριση και η κοινωνική ευθύνη αποτελούν ανέκαθεν βασικές αξίες της εταιρείας μας.

Οι μέθοδοι λειτουργίας μας βασίζονται στην επιθυμία να διασφαλιστεί ότι οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι εργαζόμαστε σταθερά και σκληρά για να καταστήσουμε την Holle πιο βιώσιμη, εφαρμόζοντας ένα ευρύ φάσμα μέτρων και έργων. Μια μελέτη που πραγματοποιήσαμε σε σχέση με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες εντόπισε έξι τομείς που εστιάζουμε στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και είναι οι πλέον σημαντικοί για εμάς και τις ομάδες συμφερόντων μας και θα συνεχίσουν να είναι και στο μέλλον. Για την απεικόνιση και την επικοινωνία αυτών των τομέων εστίασης αλλά και των επιτευγμάτων μας στον τομέα της βιωσιμότητας έχουμε αναπτύξει και το αντίστοιχο λογότυπο που συμβολίζει την αειφορία των σιτηρών. Συμμετέχουμε στην παγκόσμια προστασία του κλίματος, με το σύνθημα «Κάνοντας το έδαφος καλό». Από τις αρχές του 2013 η εταιρεία μας συνεισφέρει για τις εκπομπές του CO2 που παράγονται κατά την παραγωγή της φόρμουλας γάλακτος για τα βρέφη. Από τον Νοέμβριο του 2014 όλες οι κρέμες Holle και όλα τα δημητριακά γάλακτος είναι προϊόντα ουδέτερου CO2. Η φόρμουλα κατσικίσιου γάλακτος Holle είναι ουδέτερη για το κλίμα από το 2016 ενώ και άλλα προϊόντα, όπως τα junior mueslis, έχουν πάρει την ίδια διαπίστευση. Τα πιστοποιητικά εκπομπών ρύπων τα αποκτούμε μέσω των βιοδυναμικών έργων λιπασματοποίησης(compost) του προγράμματος Soil & More που εκπονούνται στην Αίγυπτο και τη Νότια Αφρική. Εκτός αυτού, υποστηρίζουμε μια σειρά έργων που αποσκοπούν στην προώθηση της φυσικής ποικιλομορφίας αντί της γενετικής μηχανικής.

co2

Προϊόντα με ουδέτερο αποτύπωμα CO2

Προϊόντα με ουδέτερο αποτύπωμα CO2. Ουδέτερο αποτύπωμα CO2 σημαίνει ότι ολόκληρη η διαδικασία παρασκευής προϊόντων από τον αγρότη μέχρι την παραγωγή και την παράδοση στους χονδρεμπόρους είναι ουδέτερη. Η δέσμευσή μας ξεκίνησε στις αρχές του 2013 και έκτοτε 35 εκτάρια (350.000 τετραγωνικά μέτρα) ερήμου στην Αίγυπτο μετατράπηκαν σε καλλιεργήσιμη γη που χρησιμοποιείται για τη βιολογική γεωργία. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 45 γήπεδα ποδοσφαίρου (πρότυπο FIFA).  Στη Νότιο Αφρική διεξάγεται έργο μεγάλης κλίμακας για την ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων από το περιβάλλον και για την παραγωγή υψηλής ποιότητας γής από τις αρχές του 2008, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 κατά περίπου. 60 000 τόνους ετησίως. Η Holle υποστηρίζει το έργο αυτό από τα μέσα του 2013.

co2-2

Ισορροπία του Αποτυπώματος Άνθρακα CO2

Σαν πρώτο βήμα η εταιρεία Soil & More International υπολογίζει αρχικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που δημιουργούνται κατά την παραγωγή και επεξεργασία γάλακτος,  και σιτηρών, τη μεταφορά και την εφοδιαστική αλυσίδα  (Holle baby food GmbH) προκειμένου αδρανοποιηθεί σε ένα δεύτερο στάδιο με τη βοήθεια των αποκαλούμενων πιστοποιητικών εκπομπών. Η εταιρεία μας ξεκίνησε με το βρεφικό γάλα Holle τον Ιανουάριο του 2013 ενώ από τον Νοέμβριο του 2014 όλα τα σιτηρά γάλακτος Holle έχουν επίσης ουδέτερο αποτύπωμα C02.

Η Soil & More συμμετέχει, μεταξύ άλλων σε συνεργασίες βιολογικής και αειφόρου γεωργίας και λειτουργεί εγκαταστάσεις με εταίρους σε αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες χώρες, οι οποίες μετατρέπουν τα οργανικά απόβλητα, όπως υπολείμματα καλλιεργειών, πράσινα μοσχεύματα και κοπριά, σε λιπασματοποίηση υψηλής ποιότητας μέσω αερόβιας, εμπλουτισμένης διαδικασίας κομποστοποίησης. Σε αυτές τις διαδικασίες μετατροπής, μόνο ένα κλάσμα των συμβατικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προκύπτει σε σύγκριση με τη συμβατική διάθεση μέσω της αποτέφρωσης ή της ανεξέλεγκτης σήψης. Αυτή η συμβολή στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου αντισταθμίζεται από εμπορεύσιμα πιστοποιητικά εκπομπών. Τόσο το έργο μείωσης του CO2 όσο και τα διαπιστεύσεις, πιστοποιούνται από την TÜV Nord Cert GmbH και συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των Ηνωμένων Εθνών. Από τις αρχές του 2013 χρησιμοποιήσαμε πιστοποιητικά εκπομπών που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του έργου μείωσης εκπομπών CO2 του SEKEM, της Αιγύπτου καθώς και πιστοποιητικά εκπομπών από το έργο Reliance στη Νότιο Αφρική από τα μέσα του 2013, προκειμένου να αντισταθμιστούν τα αέρια θερμοκηπίου που παράγονται κατά την παραγωγή των προϊόντων της Holle. Και τα δύο έργα λαμβάνουν βιομάζα και την επεξεργάζονται για να παράγουν υψηλής ποιότητας χούμο με ελεγχόμενη αεροβική κομποστοποίηση. Στην Αίγυπτο η Soil & More διαχειρίζεται δύο εγκαταστάσεις κομποστοποίησης από κοινού με τον αιγυπτιακό εταίρο της, τον Sekem Group ενώ στη Νότιο Αφρική η Soil & More ανέπτυξε μια μονάδα λιπασματοποίησης σε συνεργασία με την εταιρεία Reliance, η οποία λειτουργεί τώρα ανεξάρτητα. Το εργοστάσιο συμπιέζει τα αστικά πράσινα απόβλητα που παράγονται στην περιοχή του Κέιπ Τάουν.

soil

Κομποστοποίηση για το κλίμα

Κάνοντας το έδαφος καλό – Βήμα προς βήμα χρησιμοποιώντας χούμους και αειφόρο διαχείριση του εδάφους

Το έδαφος είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά απόθέματα άνθρακα στον κόσμο. Σε συνδυασμό με πολλά εκατομμύρια μικροοργανισμούς είναι έτσι σε θέση να αναπτύξει μια φυσική δομή που χρησιμοποιεί το νερό και τα θρεπτικά συστατικά αποτελεσματικά. Επιπλέον, οι ιδιότητες του εδάφους το καθιστούν επίσης κεντρικό ζήτημα στη συζήτηση για το κλίμα, δεδομένου ότι η μακροπρόθεσμη προστασία και ανάπτυξη του εδάφους αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.

Η Holle υποστηρίζει τα έργα λιπασματοποίησης της Soil & More επειδή δεν είναι αποκλειστικά αφιερωμένα στη μείωση των εκπομπών, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη βιώσιμου και γόνιμου εδάφους, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα και εξοικονομώντας νερό. Η αειφόρος γεωργία που υποστηρίζεται από την κομποστοποίηση έχει ευρύ φάσμα θετικών επιπτώσεων στα καλλιεργήσιμα εδάφη. Η σωστή διαχείριση συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην παροχή περισσότερων τροφίμων και τη διαχείριση των σπάνιων πόρων, όπως είναι το νερό με μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Παρέχει επίσης ένα ασφαλές βιοτικό επίπεδο για τους αγρότες σε μειονεκτικές αγροτικές περιοχές. Αυτό που μεταφέρθηκε στο παρελθόν ως απόβλητο γίνεται μια πολύτιμη πρώτη ύλη που συμβάλλει στην αύξηση των εισοδημάτων, τη βελτίωση της αξιοπιστίας των προμηθειών τροφίμων και τη διαχείριση του περιβάλλοντος της εκτροφής. Πιστεύουμε ότι η εμπορία εκπομπών ρύπων μπορεί να συμβάλει στην υποστήριξη της αειφόρου γεωργίας.

Η συνεργασία Biofresco – Holle

Η συνεργασία και η αποκλειστική αντιπροσώπευση της Holle για την Ελλάδα ξεκίνησε 18 χρόνια πριν, όταν στο επίκεντρο της έρευνας της ‘Biofresco’ για νέα προϊόντα βρέθηκαν οι βιολογικές βρεφικές τροφές.

Η αναζήτηση αυτή βρήκε αντίκρισμα στην εταιρεία της ‘Holle Baby Foods’ καθώς ταυτιζόταν απόλυτα με τη φιλοσοφία της ΄Biofresco’, που ορίζεται από αγάπη για το περιβάλλον και υψηλή ποιότητα. Μάλιστα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία καθώς επρόκειτο για την πρώτη εταιρεία με βρεφικές τροφές παρασκευασμένες με τα πιο αυστηρά κριτήρια παγκοσμίως και πιστοποίηση demeter.

Τώρα σχεδόν δύο δεκαετίες μετά και έχοντας δείξει τον δρόμο για τη σημασία των βιολογικών βρεφικών τροφών περνάει στο επόμενο βήμα όπου με εργαλείο την ηλεκτρονική παρουσία της Holle στοχεύει στην ακόμη πιο  λεπτομερή ενημέρωση των γονιών για την σημασία της υγιεινής διατροφής, τα διάφορα στάδια αυτής αλλά και την πληροφόρηση των επαγγελματιών υγείας για τα νέα προϊόντα . 

Θέλετε να λαμβάνετε χρήσιμα άρθρα και να ενημερώνεστε για τα καινούρια προϊόντα?