Στάδια Φαγητού-H

Στάδιο 1: Θηλασμός

Φέρνοντας μια νέα ζωή στον κόσμο είναι μια εποχή μεγάλης ευτυχίας – ένα καθημερινό θαύμα. Πολλά πράγματα αλλάζουν. Πολλές όμορφες στιγμές σας περιμένουν ως γονείς καθώς και πολλές νέες ευθύνες. Η ατελείωτη αγάπη και υποστήριξη σας θα βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός επιτυχημένου μέλλοντος.

Το πρώτο έτος ανάπτυξης και ανάπτυξης του παιδιού σας είναι το πιο σημαντικό στάδιο της ζωής του. Το μητρικό γάλα παρέχει στο μωρό σας την καλύτερη διατροφή για τους πρώτους έξι μήνες. Τόσο η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας όσο και η Holle συνιστούν περίοδο αποκλειστικού θηλασμού έξι μηνών που ακολουθείται από την παροχή του μωρού σας στο μωρό μητρικού γάλακτος ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής κατά τη διάρκεια του απογαλακτισμού. 

Η Holle δεσμεύεται να σας βοηθήσει να δώσετε στο μωρό σας το καλύτερο. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε αφοσιωμένοι στο να σας προσφέρουμε την υψηλότερη ποιότητα, και την πιο φυσική βρεφική τροφή. Πράγματι, από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία, πριν από 80 χρόνια, χρησιμοποιήσαμε μόνο τα καλύτερα βιολογικά συστατικά υψηλής ποιότητας. Η εμπειρία και η εξειδίκευση μας, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις, αποτελούν μια αξιόπιστη βάση για μια υγιή έναρξη ζωής – από την αρχή.

Αγάπη & Holle

Μητρικό Γάλα – Φυσικά Καλύτερο

Το μητρικό γάλα παρέχει στο μωρό σας το βέλτιστο μείγμα θρεπτικών ουσιών. Μπορεί να δώσει στο μωρό σας ακριβώς αυτό που χρειάζεται οποιαδήποτε συγκεκριμένη στιγμή, είτε σύμφωνα με το αναπτυξιακό στάδιο του μωρού σας. Το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντισώματα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του μωρού σας, συμπεριλαμβανομένου ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Ακόμη η εντατική επαφή με το μωρό σας μέσω του θηλασμού βοηθά το μικρό σας να αναπτυχθεί καλά και δημιουργήσει ένα στενό και δεσμό αγάπης μαζί σας.

 

Η Holle συνιστά αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες και περαιτέρω θηλασμό κατά τη διάρκεια του απογαλακτισμού ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας.

Η καλύτερη αρχή στη ζωή

Το μητρικό γάλα είναι ιδανικό για το μωρό σας. Οι φόρμουλες βρεφικού γάλακτος της Holle παρασκευάζονται με γνώμονα να είναι όσο γίνεται πιο κοντά θρεπτικά στο μητρικό γάλα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να έχετε μια καλή και βιολογική εναλλακτική λύση βρεφικής τροφής για το μωρό σας εάν αποφασίσετε να μην θηλάσετε ή όταν αποφασίσετε να σταματήσετε το θηλασμό. Το Organic Infant Formula 1 είναι ειδικά σχεδιασμένο για πολύ μικρά μωρά και περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής. 

Όλες οι φόρμουλες μας παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο γάλα από βιοδυναμικά εκτρεφόμενες  αγελάδες.

Η αγνή ποιότητα βιοδυναμικής πιστοποίησης Demeter και ο αυστηρός έλεγχος ποιότητας μας δίνουν σιγουριά ενός υγιεινού και νόστιμου βρεφικού γάλακτος που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Το Holle Organic Infant Formula 1 μπορεί να χορηγηθεί αποκλειστικά από τη γέννηση για τους πρώτους έξι μήνες, ή ως συμπλήρωμα στο θηλασμό, καθώς και κατά τον απογαλακτισμό ή ως μέρος μιας μικτής διατροφής.

Βρεφική Φόρμουλα και Απογαλακτισμός

Ο χρόνος για να ξεκινήσετε τον απογαλακτισμό του μωρού σας ή για να αλλάξετε τη Βρεφική Φόρμουλα 1 στο Follow-on Milk 2 εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες του μωρού σας. Όσο το μωρό σας είναι ευτυχισμένο και χορτάτο μετά από το γεύμα, μπορείτε να συνεχίσετε να δίνετε το συνηθισμένο γάλα σας.

Μετά την ηλικία των 6 μηνών μπορεί να αρχίσετε να πηγαίνετε σταδιακά το μωρό σας σε στερεά τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι κάποια γεύματα γάλακτος αντικαθίστανται σταδιακά με κρέμες και πουρεδάκια. Αυτή τη στιγμή μπορείτε επίσης να πάτε στο Βρεφικό Γάλα Νο2 χωρίς προβλήματα. Η φόρμουλα Νο2 πρέπει να δοθεί ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής απογαλακτισμού με κρέμες και πουρεδάκια και δεν πρέπει να χορηγείται αποκλειστικά. Η φόρμουλα Νο3 – Growing-up Milk 3 είναι κατάλληλη για τις αυξανόμενες διατροφικές ανάγκες των μεγαλύτερων μωρών από περίπου 12 μήνες και μετά.

Στάδιο 2: Απογαλακτισμός

Στην ιδανική περίπτωση, όταν αρχίζετε να απογαλακτίζετε το μωρό σας, θα μειώσετε σταδιακά τον θηλασμό. Αυτή η διαδικασία αρχίζει συνήθως σε ηλικία περίπου έξι μηνών. Δεδομένου όμως ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό, δεν υπάρχει’’σωστός χρόνος” για να ξεκινήσει ο απογαλακτισμός. Ορισμένα μωρά μπορεί να αρχίσουν να τρώνε από 5 μηνών ενώ άλλα δεν ξεκινούν μέχρι να είναι επτά ή οκτώ μηνών. Είναι όμως σημαντικό οι μητέρες να θυμούνται να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες καθώς και τις ανάγκες του παιδιού.

Απογαλακτισμός Βήμα προς Βήμα

Το πέρασμα σε στέρεες τροφές είναι ένα μεγάλο βήμα για το μωρό σας. Η κατανάλωση τους είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για το μωρό σας – υπάρχουν νέες γεύσεις και υφές να εξερευνήσει, διαφορετικές αισθήσεις στο στόμα και στο υπόλοιπο σώμα του. Όλη αυτή η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για το μωρό σας για αυτό, ξεκινήστε αργά, δώστε στο μωρό σας και στον εαυτό σας αρκετό χρόνο και εισάγετε νέα γεύματα βήμα προς βήμα. Λίγα κουταλάκια του γλυκού είναι αρκετά για να ξεκινήσετε.

Συνήθως ένα μωρό χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα για να συνηθίσει σε ένα νέο φαγητό. Αν ακολουθήσετε αυτό το ρυθμό, θα είναι ευκολότερο να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα όπως οι δυσανεξίες ή πιθανές αλλεργίες όσο το δυνατόν νωρίτερα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αλλαγές στην πέψη του μωρού σας ή στα κόπρανα μετά την εισαγωγή ενός νέου φαγητού. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δράσετε γρήγορα και να αντικαταστήσετε τα συστατικά εάν είναι απαραίτητο.

Τα γεύματα με χυλούς και κρέμες αντικαθιστούν σταδιακά το μητρικό γάλα ή το μπιμπερό. Ιδανικά μπορείτε να ξεκινήσετε από το μεσημέρι, λίγο πριν το γάλα, προσθέτοντας και λίγα κουταλάκια πουρέ λαχανικών. Σιγά σιγά αυξάνετε το ποσό μέχρι να αντικαταστήσετε εντελώς τον θηλασμό ή το μπιμπερό.

Στάδια Απογαλακτισμού

Βήμα 1

Από 4 Μηνών*

Πρώτο γεύμα απογαλακτισμού : Γεύμα λαχανικών το μεσημέρι

Το πρώτο γεύμα χωρίς γάλα θα πρέπει να είναι πουρές λαχανικών. Προτεινόμενος πουρές είναι αυτός με καρότο καθώς είναι ελαφρώς παχύρευστος, χωνεύεται εύκολα και έχει μία γλυκύτητα στη γεύση. Εναλλακτικά μπορείτε να δώσετε παστινάκη ή κολοκύθα.

Βήμα 2

Από 4  – 5 Μηνών*

Δεύτερο γεύμα απογαλακτισμού: Κρέμα γάλακτος με δημητριακά 

Το δεύτερο γεύμα, η κρέμα γάλακτος με δημητριακά έρχεται να αντικαταστήσει το απογευματινό του τάισμα με γάλα. Μπορείτε να ετοιμάσετε την κρέμα με γάλα πλήρες σε λιπαρά ή με χυμό πλούσιο σε βιταμίνη C. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε γάλα θηλασμού ή την φόρμουλα γάλακτος της Holle.

Βήμα 3

Από 5 – 6 Μηνών*

Τρίτο γεύμα απογαλακτισμού. Απογευματινή κρέμα φρούτων.

Στη συνέχεια μπορείτε να εισάγετε μία κρέμα με φρούτα χωρίς γάλα που θα αντικαταστήσει και θα μετατοπίσει το γεύμα με κρέμα γάλακτος πιο αργά το απόγευμα. Στην αρχή μπορείτε να ξεκινήσετε με ήπια φρούτα όπως μήλο, αχλάδι, μπανάνα. Για να ετοιμάσετε την κρέμα απλά προσθέστε στον βιολογικό χυλό Holle της επιλογής σας τα φρέσκα φρούτα ή έναν πουρέ φρούτων.

Βήμα 4

Από 8 Μηνών*

Γεύμα Νηπίων

Από την ηλικία των 8 μηνών και άνω το μωρό σας μπορεί να δοκιμάσει να γευματίσει με ελαφρώς σκληρότερο φαγητό. Έτσι το φαγητό του μωρού σας δεν χρειάζεται να είναι εντελώς πουρές αλλό μπορεί να περιέχει μικρά κομματάκια από φρούτα ή λαχανικά. Αυτό θα ενθαρύνει το μωρό σας να μασήσει.

Βήμα 5

Από 12 Μηνών*

Γεύματα με την οικογένεια

Από τους 12 μήνες και πάνω το μωρό σας μπορεί σιγά σιγά να αρχίσει να γευματίζει σύμφωνα με τα οικογενειακά γεύματα ( να είστε επιφυλακτικοί με τα μπαχαρικά και την γλυκύτητα).

*Κάθε γεύμα απογαλακτισμού αντικαθιστά ένα γεύμα γάλακτος (θηλασμός ή μπιμπερό). Εάν έχετε θηλάσει το μωρό σας για 6 ολόκληρους μήνες όπως και προτείνεται, τότε οι ηλικίες που αναγράφονται στο διάγραμμα θα μετατοπιστούν μπροστά αντίστοιχα. Η ηλικία σε μήνες δείχνει την πιο πιθανή μικρότερη ηλικία ώστε να ξεκινήσετε τα στερεά γεύματα. Σύμφωνα με την ανάπτυξη του μωρού σας οι προτεινόμενες ηλικίες μπορεί να διαφέρουν 1-2 μήνες. Μεταβολές/διαφορές στον πίνακα αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικές.

 

Εκτυπώστε και κολλήστε τον πίνακα του απογαλακτισμού στο ψυγείο σας.

Στάδιο 3: Εισαγωγή στα οικογενειακά γεύματα

Έφτασε η στιγμή λοιπόν. Από την ηλικία των 12 μηνών και μετά μπορείτε να περάσετε σταδιακά στη διατροφή του μωρού σας με γεύματα ίδια με αυτά της οικογένειας. Τα περισσότερα μωρά έχουν ήδη βγάλει κάποια δόντια και έτσι  εκτός από τα γεύματα με βάση το γάλα και τη κρέμα, θα μπορούν να ενταχθούν σε κανονικά γεύματα ίδια με αυτά της οικογένειας. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα είναι εύπεπτα: θα πρέπει να αποφεύγεται οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αέρια  ή είναι πολύ λιπαρό ή πικάντικο. 

Κατά τη σταδιακή μετάβαση στα οικογενειακά γεύματα, τα πρωινά και τα απογευματινά γεύματα μπορούν να μειωθούν στο μισό. Θα μπορούσατε να προσφέρετε στο μωρό σας μια φέτα ψωμιού με βούτυρο συνοδευόμενη από φρούτα ή λαχανικά. Τα γεύματα με χυλό μπορούν σταδιακά να διακοπούν πλήρως. Το μεσημεριανό γεύμα θα πρέπει να αποτελείται από λαχανικά και πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά. Το κρέας και τα ψάρια είναι προαιρετικά. Αυτό θα εισαγάγει σταδιακά το παιδί σας στα οικογενειακά γεύματα και θα το βοηθήσει μάθει να τρώει μόνο του.

Κατηγορίες Βρεφικών Τροφών

Θέλετε να λαμβάνετε χρήσιμα άρθρα και να ενημερώνεστε για τα καινούρια προϊόντα?